Laat leerlingen kennismaken met techniek – haak jij aan?

We laten graag leerlingen uit het vo ontdekken wat techniek inhoudt én wat het voor hun toekomst kan betekenen. Past dit bij jouw school of klas? Dan sluiten we graag aan bij jullie programma of denken mee over een gezamenlijke invulling.

Home Studeren bij ons Informatie voor vo-scholen

Laat jouw leerlingen techniek écht ervaren

Ben jij techniekdocent of mentor in het voortgezet onderwijs en zoek je inspirerende manieren om jouw leerlingen kennis te laten maken met de wereld van techniek? Dan denken wij graag met je mee!

In onze speciaal ingerichte PIE-ruimte laten we jongeren techniek écht beleven. Denk aan praktijkgerichte workshops waarin ze zelf aan de slag gaan, gastlessen die techniek tot leven brengen, of meeloopmomenten waarbij leerlingen even student zijn. Ook tijdens events zoals Girls’ Day of Techniek Tastbaar zorgen we voor actieve betrokkenheid. Liever een voorlichting op school of begeleiding bij het oefenen van skills voor een wedstrijd? Ook dat kan.

We geloven in leren door te doen, samen met jou. Wil je weten wat er mogelijk is voor jouw klas? Neem contact op met Rudy Horck, onze coördinator PIE en STO.

Rudy Horck

Rudy Horck coördinator PIE & STO

Coördinator PIE & STO

Samen inspireren we de technici van morgen

Benieuwd wat wij voor jouw school kunnen betekenen? Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden. We denken graag met je mee over een programma dat past bij jouw leerlingen en onderwijsdoelen.

Laten we samen bouwen aan een leerzame en inspirerende kennismaking met techniek en aan een veelbelovende toekomst voor de nieuwe generatie vakmensen.

Bezoek REMO – Ontdek de mogelijkheden

Bij REMO bieden we scholen uit het voortgezet onderwijs verschillende manieren om leerlingen te laten kennismaken met techniek. Of het nu gaat om een inspirerende gastles, een actieve meeloopdag of een praktijkgerichte workshop: we stemmen het graag af op jullie wensen en de leerlingen in jouw klas.

Samen verkennen we wat past bij jullie programma en plannen we het bezoek in op een moment dat het beste uitkomt. Zo maken we techniek toegankelijk, tastbaar en vooral: leuk!

Onder deze tekst lichten we per schooljaar toe wat de mogelijkheden zijn.

Programma’s voor verschillende leerjaren

Eerste- en tweedejaars leerlingen

Voor onderbouwleerlingen draait alles om kennismaken en ontdekken. We bieden interactieve voorlichtingen die helpen bij het kiezen van een profiel én organiseren inspirerende workshops en praktische opdrachten die techniek tot leven brengen. Zo prikkelen we hun nieuwsgierigheid en laten we zien hoe breed en boeiend de wereld van techniek is.

Derdejaars leerlingen

Derdejaars leerlingen staan voor belangrijke keuzes. Bij REMO bieden we profielmodules aan zoals robotica, domotica en installatietechniek, waarmee ze zich verdiepen in specifieke technische richtingen. Ook kunnen ze een dagdeel meelopen als REMO-student – een waardevolle ervaring die laat zien hoe een toekomst in de techniek eruitziet en helpt bij het maken van een gerichte opleidingskeuze.

Vierdejaars leerlingen

Voor vierdejaars leerlingen bieden we keuzevakken aan die op veel vo-scholen niet beschikbaar zijn – maar bij REMO wél. Denk aan CNC-programmeren, robotica en werken met lasrobots. Dankzij onze professionele machines en materialen krijgen leerlingen de kans om zich écht te verdiepen in moderne techniek. Zo bereiden ze zich gericht voor op een technische vervolgopleiding of een toekomst als vakman of -vrouw.

Open dagen

Bekijk wanneer de open dagen plaatsvinden.

Meeloopdagen

Voor 3e en 4e jaars leerlingen organiseren wij meeloopdagen. Tijdens een meeloopdag ervaren ze hoe de opleiding echt is.

Workshops en rondleidingen

Speciale workshops en rondleidingen zijn mogelijk om specifieke aspecten van techniek te verkennen.

Maak gebruik van onze locatie

Recentelijk hebben wij ons gloednieuwe PIE-afdeling geopend, een innovatieve ruimte waar PIE-leerlingen en docenten de nieuwste technologieën kunnen ervaren. Met een modern uitgerust machinepark van maar liefst 800 m2, is deze ruimte een inspirerende omgeving voor praktijkgericht onderwijs.

Leerlingen vinden alles wat ze nodig hebben voor de uitvoering van de profieldelen uit PIE. Van draaibanken, knipscharen, walsen, lascabines tot boormachines en gloednieuwe werkplekken voor elektra. Dit biedt een ideale omgeving voor het ontwikkelen van praktische vaardigheden en het begrijpen van de nieuwste technologische ontwikkelingen in de wereld van techniek.

Interesse? Neem contact op met Rudy Horck, onze coördinator PIE en STO.

Handige informatie

Heeft een leerling interesse in techniek? Vind hier handige informatie over REMO, het mbo, toelating en meer.

De onderwijsaanpak bij REMO

Bij REMO geloven we in een persoonlijke en praktijkgerichte leeromgeving. Studenten volgen twee dagen per week les op ons praktijkcentrum, waar ze werken met moderne machines en worden begeleid door praktijkdocenten van REMO en theoriedocenten van ROC van Twente.

De overige drie dagen zijn ze aan het werk bij een erkend leerbedrijf. Zo combineren we theorie met échte praktijkervaring en bereiden we studenten gericht voor op een toekomst in de techniek.

Wat zijn de toelatingseisen?

Je leerling moet zich voor 1 april aanmelden. Verder gelden de volgende eisen m.b.t. niveau:

Niveau 2:
• Om te starten op niveau 2 heb je minimaal een vmbo basis-diploma nodig (basisberoepsgerichte leerweg).

Niveau 3:
• Om te starten op niveau 3 heb je een kader, gemengde of theoretische leerweg-diploma nodig.
• Je mag ook aan een niveau 3 opleiding starten als jij je overgangsbewijs hebt naar 4 havo of 4 vwo.
• Je mag starten met je niveau 3 opleiding als je een mbo-diploma op niveau 2 hebt behaald.

Niveau 4:
• Heb je een vmbo theoretische leerweg-diploma dan mag je starten op niveau 4.
• Als jij je overgangsbewijs naar 4 havo of 4 vwo hebt mag je ook starten op niveau 4.
• Heb jij een mbo-diploma niveau 3 behaald dan kan je doorstromen naar niveau 4.

Hoe kan een leerling zich aanmelden?

Aanmelden voor een BBL opleiding kan eenvoudig via de website en hij/zij dient zich ook aan te melden bij het ROC van Twente. Na de aanmelding ontvangt je leerling een bevestiging per mail. Medio april wordt er gestart met de intake gesprekken.

Meer informatie kan je vinden op de pagina, alles over aanmelden.

Kan een leerling zich aanmelden na 1 april?

Ook na 1 april ben je van harte welkom om je aan te melden. Je aanmelding wordt gewoon in behandeling genomen. Houd er wel rekening mee dat je procedure iets later opgestart wordt dan bij leerlingen die zich eerder hebben aangemeld.

Kan een leerling van havo of vwo instromen?

Ja, zeker. Leerlingen van het havo of vwo zijn van harte welkom. Deze leerlingen kunnen al starten met een niveau 4 opleiding als zij een overgangsbewijs hebben van leerjaar 3 naar leerjaar 4.

Kunnen leerlingen doorstromen naar het hbo?

Dat kan zeker. Leerlingen met een mbo niveau 4-diploma kunnen doorstromen naar het hbo. Er zijn verschijnende leerlingen van REMO doorgestroomd naar het hbo.

I cant find my question